Коли мене запросили зробити відео випуск по аквабайку, я чесно кажучи зрадів. Так як до цього я бачив цю дисципліну тільки в руках аматорів в рамках фестивалів і упустити можливість спостерігати водне ристалище про-райдерів мотивувало досить сильно.

Отже, що таке аквабайк?
Аквабайк це в першу чергу техніка на якій ганяються спортсмени (гідроцикл, водний мотоцикл, а англійською мовою його позначають абревіатурою PWC – Personal WaterCraft), і сама гонка (частіше закільцьована) у вигляді слалому на будь-якій водній поверхні.

 

Чемпіонат поділений на дві основні категорії – Runabout і SkiDivision.
SkiDivision це клас в якому виступають райдери на “стоячих” гідроциклах, він в свою чергу ділиться на підкласи Novice для початківців райдерів, lite2T мотоцикли з двотактними моторами, Master для профі і OPEN де їдуть всі разом без обмежень. Назва SkiDivision походить від двох складових: SKI (лижа, тому що схожі на лижу) і Division що в перекладі не потребує.

Runabout це клас “сидячих” гідроциклів який ділиться на дві підкатегорії – Runabout Spark і просто Runabout. Кожен з підкласів також ділитися на Novice, Master, OPEN. Відповідно в Runabout Spark беруть участь тільки гідроцикли SEA-DOO SPARK. Ще є підкласи Junior де виступають діти і окремий клас для жінок. Всі змагання з аквабайку проходять під егідою УФА – Української Федерації Аквабайку. Це якщо коротко і в двох словах.

 

Перший етап Чемпіонату України з аквабайку в цьому році пройшов в прекрасному місці Велика Слобода, на березі Дністра. Величезна водна гладь могутньої ріки Дністер дозволила організаторам побудувати складну і вельми тривалу трасу зі швидкісними ділянками і слаломом. Змагання тривали три дні. У перший день було знайомство з трасою, реєстрація учасників і тренувальні заїзди всіх класів. У другий день почалося безпосередньо саме змагання.
Протягом шести годин Учасники доводили собі, суперникам і глядачам що вони гідні носити звання чемпіона України з аквабайку. А ближче до вечора погляди вболівальників і рейдерів вдосталь насолодилися прекрасним фрістайлом від Андрія Егельницького, який, до речі, в цей день встановив новий рекорд України виконавши дев’ять бекфлипів поспіль на своєму водному мотоциклі.

У другий день змагань продовжилися заїзди у всіх класах і в другій половині дня після підрахунків всіх результатів було урочисте нагородження!

За ці три дні я познайомився з безстрашними і мужніми людьми, побачив неймовірну швидкість на воді і запаморочливі трюки на водних мотоциклах! Саме такі моменти назавжди залишаються в пам’яті, де по живому написано: я люблю екстрім!

Ед Коленко

Про те, яким ми побачили 1-й етап Чемпіонату України з аквабайку дивіться в нашому відео блозі ….

 

Відео >>

Фото >>

 

Змагання відбулися 21-23 червня, в «Дністровської Рив’єрі», в селі Велика Слобідка, Кам’янець-Подільського району, Хмельницької області.

Постійні партнери змагань:

– Компанія Логос Спорт – офіційний дистриб’ютор компанії BRP в Україні
ALeXX – перший креативний коньяк у стилі Fusion
– «Тонус-кислород»

***

Дивіться, читайте, підписуйтесь!
YouTube
Instagram
Facebook
Web-site
BRP World