Стертевант, Вісконсин (Sturtevant, Wis.), 12 лютого 2016 року – систему інтелектуального керування дроселем і перемиканням передач (iST) Rotax від компанії BRP відзначено Нагородою за інновації від Американської національної асоціації суднобудівників (NMMA) у категорії гідроциклів на Міжнародному шоу човнів 2016 року в м. Майамі.

Якісно нова опція iST для реактивних водометальних рушіїв Rotax забезпечує електронне управління функціями, які до цього виконувалися суто механічними компонентами. Система iST, яка відтепер пропонується майже на всіх моделях гідроциклів Scarab та Chaparral Vortex, дозволяє шанувальникам їзди на маломірних човнах оптимізувати маневреність на низьких швидкостях у найрізноманітніших умовах акваторії. Прогулянки, заняття воднобуксирними видами спорту, рибалка чи причалювання – в усіх цих ситуаціях човнярі почуватимуться максимально впевнено, зберігаючи абсолютний контроль й насолоджуючись кожною хвилиною перебування на воді.

«Для нас велика честь бути вшанованими цією нагородою за інновації від наших колег. – Зазначила Кріста Спаркс (Krista Sparkes), віце-президент північноамериканського відділення збуту суднових водометальних рушіїв компанії BRP. – Інновації закладено у самісінькій ДНК продукції BRP. Започатковуючи проект iST, ми поставили собі амбіційну мету здійснити оновлення галузі шляхом усунення вад, пов’язаних із зниженням маневреності на низьких швидкостях, що притаманні всім існуючим на сьогоднішній день конструкціям реактивних водометних рушіїв. В результаті нам удалося розробити систему, яка, на нашу думку, стане справжньою революцією в галузі виробництва суднових водометальних рушіїв. До того ж, у поєднанні з нашою системою управління підрулюванням, тепер ми можемо запропонувати нашим шановним партнерам-виробникам комплектного обладнання ще кращі умови для підвищення споживчої цінності своєї продукції».

Програма нагородження за інновації організована під егідою NMMA й здійснюється із залученням представників Міжнародної асоціації суднових журналістів (BWI) у складі експертного журі, що визначає ексклюзивні й новітні інноваційні суднові вироби, які найкраще відповідають наступним обов’язковим критеріям: відмінність від будь-яких інших існуючих на час проведення конкурсу галузевих виробів (унікальність), забезпечення корисних переваг для суднової галузі та/або споживачів, економічність та практичність у використанні.